Hanny Geerlings studeerde aan het Twents (nu ArtEZ) Conservatorium in Enschede en aan het Stedelijk Conservatorium (nu Prins Claus Conservatorium) in Groningen. Daar is zij afgestudeerd in hoofdvak blokfluit bij Ku Ebbinge. Aan het Utrechts Conservatorium (HKU) heeft zij de Kurt Thomas Cursus voor Koordirigenten gevolgd, 2x voor a capella koor en 2x voor koor en orkest.

Hanny Geerlings is docent blokfluit en koorzang, koordirigent en dirigent van blokfluit- en andere ensembles. Op verzoek coacht zij ensembles en solisten, zowel instrumentaal als vocaal.

Zij leidt de blokfluitensembles van Huismuziek Groningen, is initiator van studieprojecten voor koorzangers (o.a. Bach Matthäus Passion, Mozart Requiem, Händel Messiah en Brahms Ein Deutsches Requiem). Zij ontwikkelt en organiseert cursussen, workshops en educatieve projecten voor zeer uiteenlopende doelgroepen; meer informatie hierover op deze website, en onder de knop Agenda.

Hanny inspireert en motiveert kinderen én volwassenen op het gebied van muziek. Ze begeleidt beginnende en gevorderde musici. Door heel veel jaren ervaring en studie, door goed te kijken en te luisteren naar de mensen met wie ze werkt, heeft zij zich ontwikkeld tot een topdocent. Vanuit die passie werkt zij, met als stuwende kracht vakmanschap, levenservaring en humor.

BLOKFLUITIST
Hanny geeft blokfluitles, zowel individuele- als groepslessen. Lessen omvatten blokfluittechniek, ademtechniek, en daarnaast muzikale aanwijzingen, muziektheorie, uitvoeringspraktijk, muziekgeschiedenis enz. Alle blokfluiten kunnen aan bod komen: sopraan, alt, tenor, bas en grootbas. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel uit te maken van een ensemble. Hanny geeft lessen aan spelers van alle niveau’s, van beginners tot gevorderde spelers, van jong tot oud. Zij dirigeert blokfluitensembles en organiseert blokfluitdagen met verschillende thema’s.

ZANGER
Voor Hanny is zingen een zeer belangrijk onderdeel van het leven. Zij volgde zangles bij o.a. Luuk Tuinder, Esther Ebbinge en Ellen Bakker. Zij zingt al 25 jaar in het Noord Nederlands Concert Koor, en heeft met dit koor en het Noord Nederlands Orkest talrijke koorwerken uitgevoerd, onder leiding van topdirigenten uit Nederland en daarbuiten. Ze nam als alt en als dirigent deel aan de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten. Daarnaast is Hanny lid van het kamerkoor Coro Sine Nomine, olv Annemieke Fictoor. Dit koor richt zich voornamelijk op a-capella koorwerken uit de renaissance en uit onze tijd.

DIRIGENT
Hanny is koordirigent, volgde de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten (twee keer voor a-capella koor en twee keer voor koor en orkest). Nam in 2018 deel aan LEAD conductors (voor professionele koor -en orkestdirigenten). Stond als dirigent voor diverse (gemengde) koren.
In oktober 2022 is Hanny benoemd als vaste dirigent van Kamerorkest Clemens Schröner in Groningen

Zij organiseert projecten en workshops rond koorzang: diverse Zangcoaching-workshops met Esther Ebbinge, en Studieprojecten rond Händel – Messiah, het Mozart Requiem, Bach’s Matthäus Passion en Brahms – Ein Deutsches Requiem. Zie voor meer informatie onder de knop ‘Studieprojecten’ op deze site. Hanny coacht individuele (koor)zangers (instuderen van song/lied of duet of koorpartij). Focus ligt daarbij op muzikale interpretatie, ademtechniek en zelfvertrouwen.

BESTUURSFUNCTIES
Hanny is op dit moment voorzitter van Huismuziek Groningen. Zij was bestuurslid (2010 tot 2015) en daarna voorzitter (2015 tot 2021) van de landelijke Vereniging Huismuziek .

EN VERDER…
Een kleine greep uit de vele andere activiteiten van Hanny: enthousiast danser bij Grietine Molenbuur in Leeuwarden (o.a. voorstelling ‘Grenzeloos’). Ze volgt workshops icoon schilderen bij Gea Fictoor en is amateurfotograaf (met een voorliefde voor natuurfotografie).